Do Chorvatska míří tisíce aut, na silnicích se tvoří zácpy

Záhřeb - První červencový víkend mají pohotovost i policisté v Chorvatsku. Směrem k Jadranu vyjely tisíce aut nejen z České republiky. Chorvatskem otřásla tragická nehoda českého autobusu a policisté i proto zvýšili kontroly řidičů autobusů. Zácpy se tvořily už od pátku. K opatrnosti policie vyzývá i v dalších dnech.

„Přes den se tvořily několikakilometrové kolony, bylo to víceméně nárazovité, s tím jak dorazila vlna z té které země a spojila se, slila se do jednoho obrovského proudu. Samotný provoz na A1, na té dalmatině, která vede k moři, byl hustý, ale plynulý. S každou přibývající hodinou roste počet aut, nejvíce samozřejmě bylo německých a českých značek,“ uvedl redaktor ČRo 1- Radiožurnálu Martin Dorazín.

Reportáž Adriany Dergam (zdroj: ČT24)

Kolony stojí hlavně před hraničními přechody mezi Slovinskem a Chorvatskem. Nejhorší je situace u přechodu Macelj. Turisté si stěžovali i na zácpy ve Slovinsku.

Další nápor čekají na tazích k jižním mořím začátkem srpna, kdy na dovolenou vyjíždějí hlavně turisté ze západní Evropy. Opačným směrem se dálnice zaplní na konci prázdnin.