Přes jih Německa se prohnalo tornádo, poničilo padesátku domů

Jih Německa zasáhly v pondělí večer a v noci na úterý silné bouře, které vyvolaly bleskové záplavy a sesuvy půdy. Bádenskem-Württemberskem se prohnalo tornádo, které poničilo 50 domů. Nejhorší situace byla podle televize n-tv ve městě Bad Waldsee asi 30 kilometrů od Bodamského jezera. Podle dostupných informací nikdo nebyl zraněn.

Ve městě Bad Waldsee voda zaplavila sklepy a tornádo strhávalo tašky ze střech domů. Podle předběžného policejního odhadu způsobila větrná smršť škody nejméně za 100 tisíc eur (2,7 milionu korun).

Ve městě Kraichgau nedaleko Heidelbergu se sesunul svah na železniční trať a zablokoval provoz místních linek. V bavorském Krumbachu zase rozvodněná řeka zaplavila silnice a město bylo přes noc odříznuté od okolí.

Ve Waldkirchu došlo k sesuvu půdy, kvůli kterému muselo být několik domů evakuováno. Ulice města zaplavila 30centimetrová vrstva bahna.

Jih a západ Německa už na přelomu května a června postihly záplavy, při kterých zahynulo jedenáct lidí. Další čtyři lidé zahynuli při povodních na severu Francie.