Japonský happy end: Po týdnu našli chlapce, kterého nechal otec za trest v lese

Skoro týden pátraly na japonském ostrově Hokkaidó desítky lidí včetně policistů po sedmiletém dítěti, které nechal otec za trest v lese. Chlapce nakonec našli poblíž vojenské základny. Na sobě měl jen tričko a džíny. Policie zřejmě obviní rodiče z trestného činu nedbalosti. Případ rozvířil v Japonsku bouřlivou diskusi o dětských trestech.

Chlapec byl nalezen v areálu vojenské výcvikové základny asi čtyři kilometry od místa, kde ho rodiče opustili. Měl hlad, tak mu vojáci nabídli rýži a chléb, později jej odvezli do nemocnice na kontrolu. Lékaři oznámili, že jeho stav je dobrý – je jen lehce dehydrovaný.

Matka s otcem nejprve tvrdili, že dítě zmizelo, když šli i s dcerou pro zeleninu, později ale přiznali, že šlo o trest – jejich syn prý házel kameny na lidi v parku. Otec ho za trest vysadil z auta, odjel pár set metrů, pak se pro něj vrátil, ale chlapec už na místě nebyl. Zmizel v odlehlé části severu ostrova, kde žijí medvědi, takže rodina měla velké obavy.

Pátrání po ztraceném chlapci v Japonsku
Zdroj: Kyodo/Reuters

Otec se nyní omlouval dítěti i záchranářům. Přiznal, že zašel příliš daleko. „Můj čin způsobil synovi těžké chvíle. Hluboce se omlouvám lidem ve škole, těm, kdo se podíleli na záchranných akcích, a všem dalším, kterým jsem způsobil potíže,“ konstatoval. Slíbil zároveň, že odteď bude se synem trávit víc času a bude jej chránit.