Rozřezanou obětí v Kanadě byl čínský student

Montreal - Obětí brutální vraždy, jejíž končetiny byly nalezeny v balících odeslaných poštou, byl třiatřicetiletý čínský student Lin Ťün. Oznámila to dnes kanadská policie v souvislosti s případem, který tento týden otřásl Kanadou. Interpol současně po celém světě pátrá po hlavním podezřelém, jímž je devětadvacetiletý pornoherec Luka Rocco Magnotta. Ten odletěl 26. května do Evropy.

Montrealská policie upřesnila, že Lin Ťün přijel do Kanady studovat loni. Naposledy byl spatřen 24. května a k vraždě došlo v noci na 25. května. Lin Ťün prý znal Magnottu už nějaký čas a podle kanadského tisku k němu šel dobrovolně kvůli sexu.

Případ, který šokoval Kanadu, začal v úterý, kdy do sídla vládní Konzervativní strany dorazil poštou balík obsahující lidskou nohu. Policisté později v distribučním poštovním středisku v Ottawě zachytili balík s lidskou rukou, který byl adresován opoziční Liberální straně. V Montrealu posléze policisté našli kufr s bezhlavým lidským trupem. Prohledali pak Magnottův byt nedaleko místa, kde byl kufr. V bytě objevili krvavé skvrny na matracích a prostěradlo se zaschlou krví. Policie také podezírá Magnottu, že umístil na internetu video, které ho zachycuje, jak ubodává mladého muže a následně jeho tělo rozřeže.

Magnotta v minulosti vystupoval také pod jmény Eric Clinton, Kirk Newman a Vladimir Romanov. Před třemi lety napsal blog nazvaný Jak úplně zmizet a nenechat se objevit.

Vydáno pod