Německo zápasí se sněhem, letiště v Mnichově ruší lety

Berlín – Německo zápasí s přívaly sněhu a namrzlými silnicemi. Komplikace si vyžádaly množství dopravních nehod i několik mrtvých především v Sasku a Bavorsku, kde napadlo až dvacet centimetrů sněhu. Sníh také omezil dopravu na letišti v Mnichově, kde se dnes zrušilo už 117 letů, včetně ranního spoje s Prahou.

Největší německá spolková země zápasí již od úterního večera s bohatou sněhovou nadílkou. Kromě desítek dopravních nehod došlo ke komplikacím také na mnichovském letišti. To dnes zrušilo už 117 startů a přistání, což postihlo tisíce pasažérů. V příštích dnech by se však podle mluvčího letiště měla situace vrátit k normálu. 

Sasko bojuje spíše s ledem na silnicích. V úterý večer došlo na dálnici A72 u Saské Kamenice (Chemnitz) kvůli námraze v krátkém čase k 13 nehodám celkem 21 vozidel. Zemřel při nich sedmadvacetiletý muž, který se svým autem narazil do svodidel a následně do nákladního automobilu. Další tři osoby vyvázly z těchto havárií s lehkými zraněními. Na jiné saské dálnici A4 u Heinichenu dnes ráno dostal smyk autobus a narazil do pilíře mostu. Zahynul přitom jeden člověk a dalších šest utrpělo zranění.

Vydáno pod