Amsterdamské letiště Schiphol evakuováno kvůli bombové hrozbě

Amsterdam – Nizozemská policie evakuovala kvůli bombové hrozbě dva hlavní terminály letiště Schiphol u Amsterdamu. Podle listu De Telegraaf pohrozil neznámý muž výbuchem bomby a poté se zabarikádoval na toaletách. Místní policie po několika hodinách zatkla podezřelého muže a nechala obnovit provoz letiště, které denně odbavuje kolem 130 tisíc cestujících. Zadržený podle policie, kterou citovala BBC, nepředstavoval žádnou hrozbu.

„Dopoledne před 11:00 středoevropského času jsme obdrželi varování před bombou (na letišti). Evakuovali jsme terminály 1 a 2,“ uvedl jeden z mluvčích letištní policie Martijn Peelen. Začátkem odpoledne jeho kolega Robert van Kapel sdělil, že policie v souvislosti s poplachem zadržela na letišti podezřelou osobu. „Mohu vám potvrdit, že byl zadržen jeden muž a že situace je pod kontrolou,“ řekl mluvčí nizozemským médiím.
   
Média s odvoláním na očité svědky upřesnila, že poplach vyvolal zjevně psychicky narušený muž, který na letišti říkal kolemjdoucím, že má u sebe bombu, a ukryl se na toaletách.

Schiphol
Zdroj: ČT24/ISIFA