Na mexickou metropoli prostituce si už posvítila i americká policie

Na mexickou metropoli prostituce si už posvítila i americká policie (zdroj: ČT24)

Mexické město Tenancingo platí za metropoli nucené prostituce, jejímiž oběťmi jsou často i nezletilé dívky. Po generace se tam na nich přiživují nejen kuplíři, ale i úředníci nebo policisté. „Dějí se tam věci za hranicí vaší představivosti. Je toho víc, než co dokážete zjistit. Lidé vidí tak tři procenta celé reality,“ řekl odsouzený kuplíř Mario Hidalgo-Garfias.

Tenancingo hraje podle vlastních pravidel. Kuplíři, místní policie a úřady se dělí o zisky z prostituce, cizinci tu nejsou vítáni. Únosy nezletilých dívek, jejich dopování drogami a následné zneužívání se přehlíží.

„Jeden z obžalovaných použil při zatčení argument: Můj otec byl kuplíř, můj dědeček byl kuplíř, a když mi bylo třináct, řekli mi, že i já budu kuplířem,“ popsala ambasadorka pro boj s obchodem s lidmi Susan Coppedgeová.

Na mexické Tenancingo se proto už zaměřují i úřady Spojených států. Kuplíři odtud totiž dodávají dívky Američanům. Dívky, které často neumějí anglicky, jsou v cizí zemi na svých kuplířích závislé ještě víc. Policejní razie je odhalily v Los Angeles, Phoenixu, Dallasu, Atlantě, Miami i New Yorku. Za týden si odtud kuplíři dokázali odvézt v přepočtu téměř osm set tisíc korun.

Zachráněné dívky se společně s úřady snaží bojovat za to, aby otroctví v Tenancingu jednou provždy skončilo. I tak ale řada žen o utrpení, kterým si prošly, raději mlčí. Stále se bojí pomsty násilníků.

Do rukou kuplířů se dostala i Karla Chasintová. Už ve dvanácti letech potkala staršího muže, ten jí ale po pár měsících oznámil, že je kuplíř, a ona měla dál hrát jen roli 'čerstvého masa'. Než se dostala na svobodu, pracovala bez jediného dne volna – počet mužů, s kterými musela za čtyři roky spát, si spočítala na 43 200.

  • „Očekávají, že se dívka setká s dvaceti až třiceti muži za noc,“ potvrdila Susan Coppedgeová.