Anonymous zveřejnili nahrávku vyšetřovatelů FBI a Scotland Yardu

Londýn - Hackeři z hnutí Anonymous zveřejnili záznam hovoru, v němž vyšetřovatelé amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) a londýnského Scotland Yardu debatují o taktice boje s hackery, včetně členů Anonymous. FBI únik potvrdila a uvedla, že pátrá po tom, kdo je za něj odpovědný.

Anonymous zveřejnili na YouTube téměř sedmnáctiminutovou nahrávku konferenčního hovoru vyšetřovatelů obou policejních sil ze 17. ledna. Na záznamu se hovoří o sledování Anonymous a dalších skupin, o datech plánovaných zatčení a o důkazech, které policie má. Hackeři také zveřejnili e-mail zřejmě od FBI s e-mailovými adresami účastníků jednání. Zatím není jasné, jak se Anonymous k záznamu dostali. FBI potvrdila, že nahrávka „byla zamýšlena jen pro policisty a byla získána ilegálně“.

Také britská policie potvrdila autenticitu nahrávky, na níž jsou smazána jména některých hackerů, o nichž detektivové mluví. Expert bezpečnostní společnosti Sophos Graham Cluley se domnívá, že hackeři mohli naslouchat rozhovoru jen ilegálním proniknutím do mailu vyšetřovatelů. „Policisté budou určitě zděšeni, když si uvědomí, že právě lidé, které mají vyšetřovat, mohli sledovat jejich interní rozhovory,“ uvedl Cluley na svém blogu.