Obama chatoval s občany

Washington – Americký prezident Barack Obama v diskuzi na sociální síti Google Plus odpovídal na otázky amerických občanů. Mluvil s nimi o nezaměstnanosti a svých plánech na zlepšení hospodářské situace v zemi. Dostal více než 130 000 otázek. V diskuzi taky uvedl, že americké bezpečnostní síly používají bezpilotní letadla v akcích proti teroristické síti al-Káida. Údajně tak poprvé oficiálně připustil, že jde o cílené operace proti teroristům.

Americký prezident Barack Obama chatoval včera v sociální síti Google Plus s americkými občany. Dostal na 130 tisíc dotazů. Jedním z nich byla i žádost o pomoc pro manžela ženy z hnutí Okupujte Wall Street. Přišel totiž o práci a nemohl si už tři roky najít novou. Obama proto požádal ženu, aby mu poslala životopis svého manžela a prezident se mu prý poohlédne po nějaké práci. 

Obama se dotkl i tématu útoků bezpilotních letounů. „Jedná se o cílené operace, které míří na lidi na seznamu aktivních teroristů, kteří se snaží útočit a způsobit škody Američanům,“ popsal útoky amerických letadel. 

Spojené státy používají bezpilotní letadla v akcích proti teroristické síti Al-Káida v Pákistánu. Obama ovšem popřel, že by tyto útoky sebou přinášely i „významnější počty civilních obětí“. „Obecně se jedná o velmi přesné útoky proti Al-Káidě a jejím spojencům, jsme velmi opatrní při způsobu jejich užití,“ napsal.  

Chatování prezidenta přes síť Google Plus bylo součástí kampaně Bílého domu soustředěné na sociální média. Podobné akce proběhly také na sociálních sítích Facebooku, Twitteru, LinkedInu a také na serveru YouTube.