Letiště v Düsseldorfu omezilo provoz kvůli nalezené bombě z války

Provoz na letišti v německém Düsseldorfu ráno ochromil nález bomby z druhé světové války, kterou odkryli dělníci při stavebních pracích. Pyrotechnici následně bombu o váze 125 kilogramů na místě bezpečně odpálili. Letiště zastavilo na hodinu všechny přílety a odlety, omezení se dotklo celkem čtyř desítek letů, včetně spojů mířících z Prahy a do Prahy.

Kvůli typu roznětky odborníci rozhodli, že bombu odpálí na místě a nebudou ji převážet k likvidaci jinam. Pyrotechnici si vyžádali uzavření letiště v době mezi 07:50 a 08:50 SEČ a trhavinu nalezenou poblíž ranvejí zneškodnili.

Omezení provozu se dotklo celkem 38 letů. Sedm jich bylo zcela zrušeno, uvedlo vedení třetího největšího německého letiště. Dalších 31 letů nabralo různě dlouhá zpoždění. Například let z Prahy, který měl podle letového řádu odstartovat v 07:20 SEČ, nakonec odletěl až těsně před 09:00 SEČ, uvedlo Letiště Praha na svých internetových stránkách.

Nálezy bomb z druhé světové války jsou v Německu stále velmi běžnou záležitostí. Naposledy v pátek se muselo v Berlíně evakuovat 11 tisíc lidí kvůli náloži objevené v centru města.