Williamova Kate - jedna z nekrásnějších „třicítek“ na světě

Reading - V Británii ji vnímají jako naději královské rodiny. Kate, vévodkyně z Cambridge a manželka britského prince Williama, je Brity obdivována za schopnost vypadat vždy skvěle a královsky, trpělivost, s jakou čekala na prince, i za vyspělost a připravenost zvládat svoji roli. Od její svatby s Williamem loni v dubnu utichlo volání o „přežité monarchii“. Dnes je Williamově krásce třicet let.

Její tvář bude navíc podle expertů „dobře stárnout“, její krása je údajně víc než pel mládí, který opadá. Spolehlivost volby Kate v Británii, traumatizované případem „nevyzrálé“ princezny Diany, dokládá i fakt, že princ si ji vybral sám a dlouho spolu chodili, dokonce se na pár měsíců rozešli a pak usoudili, že přeci jen chtějí být spolu.

Zasnoubili se v listopadu 2010 na dovolené v africké Keni, na oslavu absolvování zkoušek Williama na pilota záchranné služby RAF. Loni 29. dubna se před zraky dvou miliard lidí vzali ve Westminsterském opatství. Ráno toho dne byli jmenováni vévodou a vévodkyní z Cambridge.

Kate je rozenou královskou manželkou

Při vdavkách byla Kate o deset let starší než Diana a její osobnost se na funkci, do které se možná časem dostane, podle Britů mnohem lépe hodí. Při povinných ceremoniálech se prý chová, jako by se pro tu roli narodila. Královská rodina i britský tisk s oblibou zdůrazňují, že Kate pochází ze střední třídy. Její rodiče, původně zaměstnanci Britských aerolinií, však vydělali miliony - jejich společnost Party Pieces prý má hodnotu 30 milionů liber.

Podle magazínu Harper's Bazaar je Kate jedničkou stylových žen pro rok 2011. Když se na první oficiální setkání s prezidentem Obamou oblékla do šatů značky Reiss, jejich internetová stránka záhy zkolabovala pod náporem žen toužících se obléct do stejného.

Dá Kate Williamovi potomka?

Po líbánkách na Seychelách absolvovali Kate s Williamem velkou cestu po Kanadě a USA. Nová vévodkyně též předávala vyznamenání vojákům, kteří se vrátili z Afghánistánu, a věnuje se i charitě. S Williamem nyní žijí v Anglesey ve Walesu. Jediné, co Brity trochu znepokojuje, je starost, aby ultraštíhlá kráska dala princi dědice. Jinak jsou Kate s Williamem podle jejich přátel ze starobylé univerzity St. Andrews, kde se dali dohromady, dobrý pár. Kate princi léta tiše stála po boku, podporovala ho v kariéře. Za tu dobu si od britského tisku vysloužila přezdívku „čekající Katka“.

„Kate je úžasná holka - oblíbená, talentovaná, kreativní a sportovní typ,“ prohlásil její bývalý spolužák Charlie Leslie. Během studií prý mimo jiné vynikala v pozemním hokeji. A taky je „velkorysá, milující a starostlivá“, dodali jiní. „Nestěžuje si, se vším se vyrovná.“

Půvabná, štíhlá a černovlasá, Catherine Elisabeth Middletonová alias Kate se narodila 9. ledna 1982 v Readingu západně od Londýna jako nejstarší ze tří dětí. Rodiče vydělali jmění, a tak ji mohli poslat na studia dějin umění na váženou skotskou univerzitu St. Andrews. Její štíhlá figura jí zajistila účast na školní módní přehlídce v březnu 2002, kde v průhledných šatičkách (nedávno byly vydraženy za více než dva miliony korun) údajně zaujala prince Williama, který navštěvoval stejný ústav.

Údajně to byla ona, kdo Williama na konci prvního ročníku přesvědčil, aby ze školy neodcházel. Od roku 2004 jezdila Kate pravidelně lyžovat do Švýcarska s Williamem, jeho bratrem Harrym a tátou Charlesem. Školu absolvovali v červnu 2005 ve stejném termínu. Kate chvíli pracovala jako nákupčí pro oděvní řetězec Jigsaw a také ve firmě svých rodičů, jak je uvedeno na webových stránkách této firmy.

Vydáno pod