Thajská policie v Bangkoku našla a zneškodnila bombu

Thajská policie našla a zneškodnila bombu, kterou podle jejích informací nechal v domě v Bangkoku stavební dělník. „Dostali jsme informaci, že se v domě v ulici Sukchumvit nachází bomba. Našli jsme velkou nálož,“ řekl policejní důstojník z týmu pro zneškodňování výbušnin. Ulice Sukchumvit patří mezi hlavní bangkocké tepny. Nálož byla zneškodněna jen týden poté, co silná exploze ve městě zabila 20 lidí. Podle policie spolu ale oba případy nesouvisí.

Policie také oznámila, že všechny stopy vedoucí k dopadení strůjců atentátu z minulého týdne už vychladly – a není ani jisté, zda je hlavní útočník stále ještě v zemi. Hlavním podezřelým je mladý muž, údajně cizinec, ve žlutém tričku, kterého v inkriminovanou dobu zachytily kamery, jak v chrámu zanechává batoh. Thajská vláda nabízí za informace vedoucí k dopadení hlavního podezřelého odměnu ve výši tří milionů bátů (přes dva miliony korun).

Mezi dvacítkou obětí výbuchu bomby, která explodovala v hinduistické svatyni pod otevřeným nebem, bylo 14 cizinců. Desítky dalších lidí utrpěly zranění. Přestože policie po „cizinci“ pátrá, atentát podle ní nebyl dílem mezinárodní teroristické organizace.

obrázek
Zdroj: ČT24