Na Slovensku se v cisterně otrávili dva Češi

Dva čeští pracovníci zemřeli na severu Slovenska poté, co se během kontroly vlakové cisterny nadýchali výparů neznámé látky. K neštěstí došlo na nákladním nádraží ve městě Vrútky.

Policejní mluvčí Jana Balogová sdělila, že dva zaměstnanci nejmenované pražské firmy ve věku 26 a 31 let skončili v cisterně. Z ní je v bezvědomí vyprostili hasiči. Přivolaní záchranáři začali ihned s resuscitací, ale pracovníky se zachránit již nepodařilo. Podle televize Markíza dvojice před tragédií vyčistila 25 cisteren.

Ve Vrútkách se v cisterně otrávili dva Češi
Zdroj: ČT24

Podle čas.sk se po otevření poklopu jeden z pracovníků nadýchal neznámé látky a spadl do cisterny. Stejně dopadl i jeho kolega, který se mu snažil pomoci. Třetí pracovník přivolal pomoc. Příčinu smrti obou mužů určí soudní pitva. Vzorky látky z cisterny byly předány do laboratoře, případ vyšetřuje policie.

Soudní lékař na místě neštěstí za vysoce pravděpodobnou označil možnost, že oběti se nadýchaly zplodin chemického původu. Na zdravotní potíže si stěžovalo i několik zasahujících záchranářů. Jeden z nich skončil v nemocnici s bolestmi hlavy a problémy s trávením.