Další útok v tuniské Súse: Ozbrojenci jednoho policistu zastřelili, dva zranili

Při útoku neznámých ozbrojenců zahynul v tuniském letovisku Súsa policista, další dva byli zraněni. Policie dosud neví, zda za dnešním útokem stojí islamisté. Právě v Súse přitom došlo před necelými dvěma měsíci k atentátu islámského radikála, při němž zahynulo 38 zahraničních turistů.

Na policisty začala střílet dvojice mužů na motocyklu. Jeden ze strážců zákona zemřel v nemocnici, další dva byli zraněni. Útoky džihádistů proti policistům či vojákům nejsou od svržení prezidenta Zína Abidína bin Alího v roce 2011 v zemi nijak výjimečné, jejich oběťmi se stalo již několik desítek příslušníků bezpečnostních sil.

Přímořské turistické letovisko Súsa bylo koncem června dějištěm nejkrvavějšího útoku v zemi za poslední dobu. K útoku se přihlásili bojovníci organizace Islámský stát (IS). Vláda po útoku vyhlásila výjimečný stav, který trvá dodnes a dává policii a armádě větší pravomoci. Bezpečnostní složky po útoku zpřísnily ostrahu hotelů, ale zejména západní turisté své cesty ve velkém odříkají a ubytovací zařízení zejí prázdnotou.