Moja už je s novou rodinou, schytala pár šťouchanců

Cabárceno – Pražské gorile Moje se ve Španělsku daří dobře. Dnes ji ošetřovatelé vypustili do společného výběhu a Moja se seznámila se svou novou gorilí rodinou. Zatímco samec Niky ji přivítal jako gentleman, ostatní samice z Moji tak nadšené nebyly, a nová sokyně tak schytala pár úderů. Niky ale Moju ubránil a skupina už se po prvním kontaktu zklidnila.

Už po třech dnech pobytu v novém prostředí se dnes po poledni pražská gorila Moja naplno zapojila ve španělském parku Cabárceno do své nové rodiny. Ošetřovatelé ji vpustili do společného výběhu, kde na ni čekali samec Niky a další dvě gorilí samičky Chelewa a Nadia. 

První kontakt se neobešel bez menších šarvátek. „Chelewa ji napadala. Ale ani jedna ze samic nepoužila zuby, došlo jen na pár bouchnutí. Útoky byly většinou jen naznačené. Niky nezklamal, Moju bránil důsledně,“ popsala první kontakt zvířat mluvčí zahrady Jana Ptačinská Jirátová. „Nyní gorily odpočívají každá v jiném koutě, Moja se stále prochází po pavilonu a sbírá dobroty. Nejeví žádné známky stresu,“ dodala.   

Moja už od prvního dne v novém domově prokazovala, že je velmi nebojácná. Hned první den podarovala přes mříže samce Nikyho větvičkou. A zřejmě to na něj zapůsobilo, což by mohl být dobrý příslib do budoucnosti. Moja se totiž do Španělska vypravila právě za novým partnerem. Pětadvacetiletý Niky pochází z Afriky a do evropského chovu ohrožených zvířat přinese novou krev.

Vydáno pod