Mexická policie našla ohořelé oběti drogové války

Culiacán (Mexiko) - Další oběti bojů mezi konkurenčními drogovými kartely objevila mexická policie. V hlavním městě státu Sinaloa našla na dvou různých místech dvě auta a v nich celkem 17 ohořelých těl. Střety v Sinaloa, který je domovem nejsilnějšího drogového kartelu v zemi, si za poslední dny vyžádaly dalších nejméně 24 lidských životů.

Prvních dvanáct spálených těl našla policie ve středu ráno, když je obyvatelé jedné čtvrti Culiacánu, hlavního města státu Sinaloa, zavolali k hořícímu automobilu. Úřady nyní vyšetřují, zda nemohly být některé z obětí součástí skupiny devíti lidí, která byla v pondělí unesena v nedalekém městě Angostura. V jiném autě našla policie pět dalších ohořelých těl. Dalších sedm životů si vyžádaly dvě přestřelky ve městech Mocorito a Guamuchil.

Následky drogové války v Mexiku
Zdroj: ČT24

Mocným drogovým kartelům vyhlásil po svém nástupu do úřadu v roce 2006 válku mexický prezident Felipe Calderón. K úbytku násilností ale jeho snahy zatím nevedly; střety gangů mezi sebou nebo s policií či vojáky si za posledních pět let vyžádaly více než 45 000 životů.