Jacksonova smrtelná postel nakonec pod kladívko nepůjde

Los Angeles – Postel, na níž popový král Michael Jackson naposledy vydechl, nakonec nepůjde v prosinci do dražby, jak původně plánovala aukční síň Julien's Auctions. Společnost podle agentury AP totiž na žádost správců zpěvákovy pozůstalosti postel z dražby stáhla.

Stovky dalších předmětů z domu, v němž „král popu“ přebýval v posledních dnech svého života, by ale do dražby plánované na 17. prosince jít měly, uvedl prezident aukční síně Darren Julien. Samostatně je na prodej také celý dům v exkluzivní kalifornské lokalitě Holmby Hills, v němž slavný zpěvák žil od prosince 2008 do své smrti 25. června 2009.

Originální list s textem hitu Bad ale už svého majitele má, když se jím stal jeden z velkých nadšenců zesnulého krále popu, který za něj v aukci zaplatil přes třicet jedna tisíc dolarů.

Ze smrti Jacksona, který zemřel na předávkování propofolem v kombinaci s dalšími sedativy, byl nedávno uznán vinným zpěvákův lékař Conrad Murray. Výši trestu se osmapadesátiletý muž, jemuž hrozí až čtyři roky vězení, od soudu dozví 29. listopadu.

Vydáno pod