Jen my víme kde: Hlavní roli v čínské romanci dostala Praha

Peking – V čínské metropoli měl předpremiéru první česko-čínský film natáčený v Praze. Romance má název „Jen my víme kde“ a Prahu vykresluje jako jedno z nejkrásnějších měst světa.

První diváci si už vychutnali česko-čínskou romanci (zdroj: ČT24)

„Jen my víme kde“ vypráví milostný příběh dvou generací. Čínská studentka pátrá v Praze po stopách babičky, která tu žila ve 40. letech. „Praha je opravdu báječné místo pro romantický příběh. Občas jsem v ulicích měla pocit, jako bych cestovala časem,“ neskrývá nadšení režisérka Sü Ťing-lej, která zároveň ztvárnila hlavní hrdinku filmu.

Právě v Číně velmi známá Sü Ťing-lej, která kvůli roli zhubla deset kilo, a zpěvák Kris, přezdívaný čínský Justin Bieber, mají být pro diváky hlavním lákadlem.

„Příběh je trochu pomalý, ale dobře ukazuje starobylý půvab Evropy. Pěkní herci a herečky a atraktivní místo, stačí na to jít do kina,“ ocenila po projekci novinářka Sü. „Praha je tam opravdu nádherná. Vlastně je na tom filmu to nejlepší,“ dodává její kolega.

Rozpočet byl 109 milionů korun, z toho 39 miliónů Číňané utratili v Praze. Pobídka české strany byla necelých 8 milionů. Výpravu obstaral český tým. Češi se objeví i v menších rolích.

Naláká Praha další čínské turisty?

Čeká se, že snímek spustí vlnu čínské turistiky. Podobně jako jihokorejský seriál Milenci v Praze. „Určitě se do Prahy vrátím. Vlastně přemýšlím, že bych se tam na chvíli odstěhovala,“ přemítá režisérka Sü Ťing-lej.

Taky by mohl strhnout zájem čínských filmařů. Další společné projekty jsou v jednání. Film zatím viděli jen novináři a čestní hosté. Do čínských kin půjde 10. února, krátce před svátkem svatého Valentýna.