Při střetech v pásmu Gazy bylo zabito 22 Palestinců

Gaza/Jeruzalém 1. března - Při střetech v pásmu Gazy dnes izraelské síly zabily dvaadvacet Palestinců a dalších 30 osob bylo údajně zraněno. Na Izrael dnes byly z pásma Gazy odpáleny dvě desítky raket, včetně tří někdejších sovětských raket Grad, které jsou silnější a přesnější než podomácku vyráběné Kásamy palestinských radikálů. Rakety dopadly hluboko do města Aškelon a zranily tři lidi.

Podle očitých svědků vypukly dnes mezi izraelskými vojáky, kteří za podpory vrtulníků vstoupili do pásma Gazy, a palestinskými ozbrojenci nejostřejší střety za poslední týden. Zabito v nich bylo osm ozbrojenců a čtyři civilisté, kteří jsou z tábora Džabálija na severu území. Podle tvrzení radikální organizace Hamas, která pásmo Gazy ovládá, byla zabita desetiletá holčička a její dvanáctiletý bratr.

Za čtyři dny izraelských leteckých a pozemních úderů v pásmu Gazy bylo zabito 47 Palestinců. Izrael zintenzívnil své operace poté, co raketa odpálená z pásma ve středu zabila jednoho Izraelce ve městě Sderot.

Izraelské útoky mají za cíl zabránit Palestincům v sílících raketových útocích na své území. Zatím se jejich snažení ale spíše míjí účinkem.