Americký senátor Edward Kennedy byl hospitalizován s mrtvicí

Washington - Americký demokratický senátor Edward Kennedy, mladší bratr zavražděného prezident Johna Fitzgeralda Kennedyho, byl dnes hospitalizován. Televizní stanice CNN nejprve informovala, že příčinou hospitalizace byly příznaky mrtvice, později Kennedyho washingtonská kancelář vydala prohlášení, že šlo zřejmě o záchvat, jehož povahu neupřesnila.

Bližší podrobnosti o senátorově nynějším zdravotním stavu nejsou zatím známy a lékaři v Bostonu ho nyní vyšetřují, informovala o tom televizní stanice CNN. Šestasedmdesátiletý Kennedy byl přivezen na kliniku do Cape Code ve státě Massachusetts již časně ráno, později byl přepraven do všeobecné nemocnice v Bostonu. Bližší podrobnosti o jeho nynějším zdravotním stavu nejsou známy. 

Senátor loni v říjnu podstoupil preventivní operační zákrok, při kterém mu byla zprůchodněna částečně zablokovaná krční tepna. Zdravotními problémy trpí Kennedy od leteckého neštěstí v roce 1964. Senátora tehdy vyprostili záchranáři z vraku letadla s vážným zraněním zad, roztrženými plícemi, zlámanými žebry a s vnitřním krvácením.