V Londýně byly ubodány dvě děti, podezřelí jsou jejich rodiče

Londýn - Britská policie objevila v noci na dnešek na jihu Londýna tři těžce zraněné děti. Pětiletý chlapec a jeho o rok mladší sestra po převezení do nemocnice zemřeli, půlroční holčička stále bojuje o život.  Všichni tři sourozenci byli pravděpodobně pobodány nožem. V souvislosti s vraždou dětí policie zatkla oba rodiče dětí.

Když dorazili do domu na předměstí Carshalton, byly ještě pětiletý chlapec a o rok mladší dívka naživu. Zraněním podlehli až po převezení do nemocnice. Stav přeživší dívky je vážný, ale podle lékařů už ne kritický.

Případ vyšetřují nejen kriminalisté ze Scotland Yardu, ale také specialisté na domácí násilí a ochranu dětí před zneužíváním. Podle sousedů rodina pocházela se Srí Lanky a v ulici nebydlela ani celý rok. „Byly to opravdu krásné milé děti,“ řekla BBC sousedka Carol Bradleyová.

Více by měla naznačit pitva dětí, která proběhne během tohoto víkendu.

V Británii je to letos již několikátý smrtelný útok na děti a mladistvé. V řadě případů byl vražedným nástrojem právě nůž. Jednou z posledních obětí byl i osmnáctiletý herec z nejnovějšího filmu o Harrym Potterovi Rob Knox, kterého minulý týden pobodal pachatel při potyčce v baru. Britská vláda kvůli množícím se případům násilí vůči nezletilým tento týden zahájila kampaň, která má varovat před zločiny spáchanými nožem.

Vydáno pod