Čtyřnásobný rakouský vrah se skrýval v Česku a na Slovensku

Vídeň - Čtyřnásobný vrah Josef Branis, kterého zatkli ve čtvrtek v Rakousku, se údajně skrýval i v Česku a na Slovensku. Přespával zde v penzionech a ve stanech. Kde se ale přesně zdržoval, zatím Branis policii neprozradil.

Branise zatkla rakouská policie ve čtvrtek odpoledne poblíž česko-rakouských hranic v kempu u přehrady Ottenstein v oblasti Waldviertelu poté, co několik týdnů policii unikal. Během svého skrývání se údajně zdržoval i na území Česka a Slovenska, kde přespával v penzionech nebo ve stanu. Po celou dobu měl u sebe zbraň, kterou údajně spáchal čtyřnásobnou vraždu. Smyčka se kolem Branise údajně začala v Česku postupně stahovat, a proto utekl zpět do své vlasti, kde ho ale policisté zadrželi.

Šestašedesátiletý Branis podle rakouské policie 1. července zavraždil svou sestru, jejího manžela, svého bratra a jeho manželku. Obětem bylo 59 až 67 let. Motivem zločinu byl rodinný spor, který v něm prý vzbudil nenávist vůči obětem. Branis se totiž krátce před vraždou musel nuceně vystěhovat ze svého vídeňského bytu, který patřil jeho sestře, s níž se delší dobu přel o výši nájemného.