Chorvatská policie přerušila pátráních po dvou českých potápěčích

Split (Chorvatsko) - Chorvatská policie od pátečního večera zatím neúspěšně pátrala po dvou českých potápěčích, jejichž zmizení nahlásily jejich rodiny. Dva muži ve věku 38 a 35 let se nevrátili z ponoru a chorvatská policie do pátrací akce nasadila i vrtulník a profesionální potápěče. Stejně jako v pátek kvůli tmě policie pátrání dočasně přerušila.

„Chorvatská policie po českých potápěčích pátrá od pátečního podvečera,“ uvedla česká konzulka ve Splitu Veronika Honcová. Policisté podle ní do akce nasadili veškeré síly včetně člunů a helikoptéry, kvůli tmě však museli v sobotu i v pátek večer hledání přerušit.

Dva muži trávili se svými rodinami dovolenou na dalmatské riviéře u městečka Podgora. V pátek se společně vydali potápět, když se dlouho nevraceli, požádala manželka jednoho z nich před 18:00 našeho času o pomoc policii. Ta po dvojici pátrala dvě hodiny, ale kvůli tmě pak akci po dvacáté hodině přerušila.



Chorvatsko patří k nejoblíbenějším letním cílům českých turistů, každý rok tam však bohužel mnoho českých občanů zahyne. Podle údajů českého ministerstva zahraničí zemřelo v Chorvatsku od začátku letošního roku do 1. srpna jedenáct Čechů. Poslední tragická nehoda se stala v úterý, kdy na ostrově Pag zahynul český potápěč.