Vůbec poprvé se stala svatou Indka

Vatikán- Papež Benedikt XVI. dnes svatořečil ve Vatikánu nové čtyři svaté. Vůbec poprvé je mezi těmito osobnostmi Indka. Papež prohlásil za svatou indickou řádovou sestru Alfonsu od Neposkvrněného početí.

Katolická církev má ode dneška o čtyři svaté víc. Jednou z těchto osobností je i Indka Alfonsa od Neposkvrněného početí, vlastním jménem Anna Muttathupandathuová. Odborníci považují její svatořečení za výraz podpory křesťanů v Indii, kteří zde tvoří jen malou menšinu a jsou stále častěji terčem útoků hinduistů na východě a jihu země.    

Dalšími novými světci katolické církve je neapolský kněz Gaetano Errico, který v 19. století založil misijní řád. Dále řádová sestra Maria Bernarda Bütlerová ze Švýcarska, která působila v Ekvádoru a Kolumbii. Čtvrtou svatořečenou se stala Narcisa de Jesús Martillo Moránová z Ekvádoru za svou pomoc chudým a nemocným.

Alfonsa od Neposkvrněného početí

Narodila se v roce 1910 a zemřela v roce 1946. Je první svatořečenou Indkou. Její hrob v klášteře v Bháránanganamu se stal významným poutím místem a věřící jí přisuzují řadu zázraků.

Alfonsu od Neposkvrněného početí blahořečil Benediktův předchůdce papež Jan Pavel II. v roce 1986 během své cesty po Indii. Blahořečení je stupněm před svatořečením.

Vydáno pod