České sázkaře nenechaly prezidentské volby v USA chladnými

Praha - Hádanka, kdo zasedne po Georgi Bushovi v Bílém domě, zaujala i české sázkaře. Ti mohli v sázkových kancelářích vsadit na jednotlivé kandidáty v amerických prezidentských volbách. V posledních předvolebních průzkumech vede demokrat Barack Obama nad svým rivalem, republikánem Johnem McCainem až o 11 procent. A podobně vidí šance jednotlivých kandidátů i české sázkové kanceláře, sázkaři ale podle objemu vsazených peněz věří Obamovi i McCainovi zhruba stejně.

Na jednotlivé kandidáty prezidentských voleb se dá také vsadit. A Češi toho podle mluvčího sázkové kanceláře Fortuna Tomáše Bahníka využívají: „Češi sázejí hodně, prezidentské volby ve Spojených státech je nenechávají chladnými. Původně se nejvíc sázelo na Johna McCaina, v poslední době se ale jazýček vah převážil na stranu Baracka Obamy.“

Podle Bahníka je to tím, že čeští sázející sledovali průběh předvolebních kampaní ve Spojených státech a vidí, že popularita demokratického kandidáta je na vzestupu. Kurz na Obamovo vítězství stále klesá a v tuto chvíli ve Fortuně činí 1,13:1, kdežto na McCainovo vítězství je kurz 4,4:1.

Čeští sázkaři nicméně investovali do obou kandidátů téměř stejně peněz. U Fortuny vsadili na Baracka Obamu zhruba 1,9 milionu korun, zatímco na Johna McCaina 2 miliony korun. Jeden sázkař přitom republikánskému kandidátovi věří natolik, že na něj ve třech tiketech vsadil dohromady 700 tisíc korun, v případě vítězství by přitom mohl získat až 3 miliony korun. Naopak na Obamu vsadil jeden člověk z České Lípy 200 tisíc korun. Kurzy jsou aktivní do 18 hodin, poté již budou všichni sázkaři čekat, jak volební boj dopadne.

Barack Obama podle posledního průzkumu preferencí Zogbyho institutu vede nad svým republikánským soupeřem Johnem McCainem až o 11 procent. V rámci celých Spojených států podle průzkumu Obamu podporuje 54 procent dotázaných, pro McCaina je 43 procent. Demokrat by měl podle výsledků průzkumů také triumfovat v pěti z osmi států, které jsou klíčové pro výsledek dnešních prezidentských voleb.

Vydáno pod