Na jihu Izraele havaroval autobus s turisty - na místě 24 mrtvých

Jeruzalém - Autobus plný turistů měl v Izraeli nehodu. Vozidlo náhle vyjelo z cesty a zřítilo se ze srázu dolů. Na místě zemřelo 24 lidí, desítky osob jsou zraněny, oznámila izraelská záchranná služba. Údajně v autobusu cestovali ruští občané.

K nehodě došlo v pouštní oblasti blízko egyptských hranic, severně od města Ejlat na jihu Izraele. Autobus náhle vybočil ze silnice a zřítil se do strže hluboké až 70 metrů.

Podle záchranářů přišlo o život 24 lidí, desítky dalších lidí jsou vážně zraněny. Na místo proto okamžitě přiletěly vrtulníky záchranné služby, aby pasažérům pomohly. Na místo dorazily také sanitky z pobřeží z města Ejlat. Někteří zranění zůstali uvězněni uvnitř autobusu.

Podle agentury Reuters cestovalo v autobusu až 60 pasažérů. Média oznámila, že šlo o cizince. Izraelská televize informovala, že zřejmě pocházeli z východní Evropy. Nejmenovaný představitel radnice v lázeňském letovisku Ejlat řekl agentuře AP, že cestující byli ruští turisté z Petrohradu.   

Podle zprávy izraelského rozhlasu vezl autobus z nedalekého letiště ruské turisty, kteří právě přiletěli z Petrohradu. Turisté prý přiletěli na letiště Ovda a autobus je převážel do asi 50 kilometrů vzdáleného Ejlatu u Rudého moře.

Vydáno pod