Veletrh Invex končí, stane se z něj odborné fórum

Brno - Veletrh informačních a komunikačních technologií Invex se loni konal naposledy. Letos jej na brněnském výstavišti nahradí dvoudenní odborná konference Invex Forum. O změně v zaměření Invexu se hovořilo už delší dobu, akce se několik posledních let potýkala se zmenšujícím se zájmem veřejnosti. Spotřební elektronika a digitální zábava přešla do samostatného veletrhu Digitex už před čtyřmi lety a od té doby se veletrh stále více zaměřoval na odbornou veřejnost.

„Změna formátu je logickou reakcí nejen na situaci na trhu ICT, ale také na výraznou diverzifikaci návštěvníků - odborných na straně bývalého Invexu a široké veřejnosti na straně spotřebitelsky zaměřených Digitexu a Interkamery. Tento trend se stal základem pro naše rozhodnutí změnit dosavadní koncepci a ukončit společné konání všech veletrhů,“ řekl ředitel Invex Fora Radek Malý. 

Dvoudenní Invex Forum s podtitulem Odborné ICT setkání se bude letos konat 5. a 6. října. Zbývající akce bývalého trojlístku Digitex a Interkamera začnou až 8. října.