V Ekvádoru spadlo vojenské letadlo, zahynulo nejméně sedm lidí

Quito - Nejméně sedm lidí zahynulo ve čtvrtek při havárii vojenského letadla v obydlené části ekvádorského hlavního města Quita. Podle ministra obrany Javiera Ponceho zemřeli na palubě letounu tři armádní činitelé a dva civilisté. Zástupci Červeného kříže uvedli, že další dvě osoby přišly o život na zemi. Několik lidí bylo evakuováno a ošetřeno. S odvoláním na armádní zdroje a záchranáře o tom informovala agentura AP.

Letadlo narazilo do budovy v severní části ekvádorské metropole, pak uhodilo ještě do vedlejšího domu a zřítilo se k zemi. Podle Ponceho stroj havaroval při cvičném letu. Nedaleko místa nehody se nachází rezidence americké velvyslankyně, ta však neutrpěla žádná zranění, uvedla její mluvčí.

Svědek Eric Samson poznamenal, že v době nehody se nad městem vznášela hustá mlha. Příčina havárie ale zatím není známa. „Slyšeli jsme jak letadlo letí hodně nízko a pak se ozvala exploze. Vyběhli jsme na ulici a viděli oheň,“ popsala scénu svědkyně Camille Avfertová.

Většinu leteckých problémů a zpoždění letounů v ekvádorském hlavním městě způsobuje mlha. Quito leží 2850 metrů nad mořem, což jej činí druhým nejvýše položeným hlavním městem na světě.

Vydáno pod