Ve Vatikánu tisíce lidí vzpomínaly na Jana Pavla II.

Řím - V bazilice svatého Petra ve Vatikánu se sešly tisíce lidí na slavnostní mši. Přišli si připomenout úmrtí papeže Jana Pavla II. Od jeho smrti už uplynuly čtyři roky, ale k jeho hrobu stále přicházejí věřící a poutníci. Na výroční mši dorazila velká delegace z papežova rodného Polska, včetně jeho někdejšího osobního tajemníka kardinála Stanislava Dziviše.

Papež Jan Pavel II. je důkazem božího světla, prohlásil na slavnostní mši ke čtvrtému výročí papežovy smrti jeho nástupce Benedikt XVI. Ten během kázání připomněl papežovu lásku k mladým lidem: „Kolik dívek a chlapců díky jeho příkladu a podpoře přistoupilo na křesťanskou víru. Jejich papež zemřel, ale mladí cítí, že jim zde nechal svůj odkaz.“

„Tento večer nás opět sjednotila vzpomínka na Jana Pavla II., vzpomínka na něho stále žije uvnitř našich srdcí,“ prohlásil jeden z věřících. Benedikt XVI. vyzval během mše mladé lidi, aby žili v naději, a to je podle něj možné, jen pokud budou žít v souladu s Kristem. Papežovo kázání odměňovaly tisíce přítomných věřících potleskem. Mnoho z nich jich přijelo až z Polska, odkud Jan Pavel II. pocházel.

Po skončení mše se několik mladých věřících odebralo s Benediktem XVI. k hrobu Jana Pavla II., aby se zde v tichosti pomodlili.

Několik mladých věřících se odebralo s papežem Benediktem XVI. k hrobu Jana Pavla II., aby se zde v tichosti pomodlili.
Zdroj: ČT24