Jackson prý žádal lék, který ho zabil

Los Angeles – V Americe pokračuje proces s lékařem popového zpěváka Michaela Jacksona. Ke slovu se nyní dostane obhajoba. U soudu vypovídala Jacksonova bývalá ošetřovatelka, která tvrdí, že po ní zpěvák často žádal anestetikum propofol. Vymlouvala mu ho, ale zpěvák tvrdil, že ho nic jiného nedokáže uspat. Lékař Conrad Murray čelí obžalobě z neúmyslného zabití popového zpěváka Michaela Jacksona. Ten zemřel 25. června 2009. Nemohl spát, a tak mu Murray podal anestetikum propofol. Jackson poté zemřel na zástavu srdce.

Expertka na výživu Cherilyn Leeová, která se jako ošetřovatelka o Jacksona starala v roce 2009, u soudu dosvědčila, že pouhé dva měsíce před smrtí ji zpěvák žádal o propofol. Ten se přitom může podávat jen v nemocnici nitrožilně. Zpěvák prý tvrdil, že to je jediný lék, který ho dokáže uspat. 

Leeová si nastudovala, jaké silné vedlejší účinky propofol má a Jacksona přesvědčovala, že ho lék ničí, že může i poškodit jeho zpěv, a doporučovala mu přírodní léky proti nespavosti. Jenže Jackson si její rady k srdci nevzal, naopak je zlehčoval. 

Jackson zemřel v roce 2009 na zástavu srdce, jeho lékař Conrad Murray se u soudu zodpovídá z neúmyslného zabití. Podal Jacksonovi propofol, zpěvákovi se pak zastavilo srdce, lékaři se ho nepodařilo oživit. Murray jakékoli pochybení odmítá. Odborníci se ale shodují, že jeho postup nebyl správný. 

Michael Jackson i dva roky po své smrti vydělává miliony dolarů. Podle časopisu Forbes je dokonce nejlépe vydělávající mrtvou celebritou. Za uplynulých 12 měsíců jeho výdělek činil 170 milionů dolarů. Ty získal především z prodeje jeho hudby a jeho podílu v katalogu písní společnosti Sony/ATV.

Vydáno pod