Jeden zraněný guru z přestřelky ve vídeňské svatyni zemřel

Vídeň - Indický guru, zraněný v neděli při přestřelce v sikhském chrámu ve Vídni, kolem půlnoci v nemocnici zemřel. Informovala o tom dnes agentura APA s odvoláním na policii. Při útoku ozbrojených sikhů na indické duchovní bylo zraněno nejméně 16 lidí. Sedmapadesátiletý guru podstoupil v nemocnici operaci střelných zranění.

Zákrok byl podle lékařů úspěšný. „Později ale muž zkolaboval a kolem půlnoci zemřel,“ sdělil APA mluvčí rakouské policie. Stav druhého zraněného duchovního, který rovněž absolvoval operaci, je podle něj stabilizovaný.

Krvavý incident se odehrál v neděli odpoledne ve svatyni v ulici Pelzgasse v širším centru Vídně. Na duchovní, kteří přicestovali z Indie, zaútočila šestice mužů pistolí a dýkami. Šlo patrně o příslušníky jiného sikhského náboženského směru.

Podle svědků padlo několik výstřelů. Věřící, kterých bylo ve svatyni v tu dobu asi 150 až 350, se na útočníky vrhli, odzbrojili je a přitom je těžce zranili. Policie už všechny podezřelé údajně zadržela. Zpráva o vídeňském incidentu vyvolala protesty v indickém státě Pandžáb.