Na Slovensku zadržen nigerijský pašerák s kilem kokainu v žaludku

Bratislava - Slovenská policie zatkla na bratislavském letišti po příletu z Prahy Nigerijce, který převážel nejméně 70 kapslí, zřejmě kokainu. Převážel je v žaludku, dohromady bylo drogy skoro jeden kilogram. Celníci pašeráka odhalili při stěrech během celní kontroly, muž má na Slovensku dlouhodobý pobyt.

Pašerák skončil v nemocnici: „Do této chvíle tato osoba vyloučila 70 kapslí, které obsahovaly neznámou bílou krystalickou látku se znaky kokainu,“ uvedla mluvčí slovenského celního ředitelství Martina Kereková.

Údajný kurýr, čtyřiatřicetiletý nigerijský občan s dlouhodobým pobytem na Slovensku, přiletěl do Bratislavy asi hodinu před půlnocí. Celníci ho poté vyzvali k prohlídce.

„Při osobní prohlídce vzniklo důvodné podezření, že v těle přechovává omamné a psychotropní látky, což potvrdil i předběžný narkotest,“ sdělila Kereková. Lékaři následně zjistili, že se v jeho břišní dutině nacházejí cizí předměty a odvezli ho do nemocnice. Pokud by kapsle v žaludku praskly, ohrožovala by droga podle Kerekové mužův život.

Vedení slovenské policie zatím případ nekomentovalo. Pokud by se prokázalo, že muž pašoval drogy, hrozilo by mu za trestný čin nedovolené výroby, držení a obchodování s omamnými látkami deset až patnáct let vězení.