Po vlakovém neštěstí v Itálii už 16 mrtvých, přes noc zemřely dvě děti

Řím - Další dva mrtvé hlásí úřady po včerejší havárii vlaku se zkapalněným plynem v severoitalském Viareggiu. Počet mrtvých tak stoupl na 16, poslední oběti jsou děti, které utrpěly popáleniny na víc než 90 procentech těla. Stav dalších 12 lidí z celkem 34 zraněných je vážný. Vyšetřovatelé se snaží přijít na to, proč nákladní vlak vykolejil. Hasiči ještě celou noc odstraňovali trosky a z cisteren odčerpávali plyn.

Záchranáři stále pohřešují až tři lidi, celou noc pokračovalo jejich hledání v troskách zřícených budov. Obě nové oběti jsou děti, které utrpěly popáleniny na více než 90 procentech těla. Jedno zemřelo v nemocnici v Římě, druhé ve Florencii.

Hasiči nepřetržitě pokračují v odstraňování následků katastrofy, především ze železničních cisteren odčerpávali zkapalněný plyn. Šest ze 13 vagonů dnes ráno ještě zbývalo vyprázdnit. Asi 300 lidí muselo dnešní noc strávit z bezpečnostních důvodů mimo svá bydliště. Celkem bylo po explozi evakuováno asi 2000 lidí.


Příčinu vykolejení vlaku vyšetřuje komise, kterou jmenoval italský ministr dopravy. Žádné výsledky ze svého dosavadního šetření experti zatím nezveřejnili. Italský ministr vnitra v úterý řekl, že oba strojvůdci, kteří neštěstí jako zázrakem přežili, se zřejmě nedopustili žádné chyby.

Požár cisternových vagónů v Itálii
Zdroj: AP/Riccardo Dalle Luche
Vydáno pod