Muž zemřel v nádobě plné čokolády

New Jersey - Severoamerické New Jersey zažilo tragickou, i když kuriózní nehodu. 29letý muž se utopil v nádrži čokolády. Při práci spadl do míchacího tanku s roztavenou sladkostí, která měla asi padesáti stupňovou teplotu. Kolegům se mladého muže nepovedlo vytáhnout. K podobnému případu už ve Spojených státech došlo před sedmi lety.

V americkém státě New Jersey ve středu zemřel dělník po pádu do nádrže s roztavenou čokoládou. K nehodě došlo ráno, když muž plnil nádrž s čokoládou. V 2,5 metru hluboké nádobě se pochutina taví a míchá, než se dál zpracovává. Muž dovnitř spadl, tři kolegové se ho snažili zachránit, ale to už bylo příliš pozdě. Téměř okamžitě po pádu totiž muže zasáhlo míchací zařízení, nedalo se mu už pomoci.

Na místo i tak dorazil záchranný tým. Oběť byla v tavící nádobě asi 10 minut, pak tělo záchranáři vytáhli. Doktor už mohl jen konstatovat smrt. Policie na místo dorazila asi kolem 11 hodiny tamního času. Podle vyšetřovatelů byl muž sezónním dělníkem, policie také prověří, zda šlo o nehodu, případně co bylo její příčinou.

Úřady uvedly, že muž pracoval pro firmu Lyons and Sons. Tento podnik patří pod společnost Cocoa Services. Firma zpracovává surovou čokoládu, taví ji a připravuje pro další továrny.