Symbol aféry Watergate na prodej, nikdo ho ale nekoupil

Washington - Ve Washingtonu proběhla dražba hotelu Watergate, který se stal symbolem stejnojmenné aféry, která v 70. letech vedla k odchodu prezidenta Richarda Nixona. Pod tlakem skandálu rezignoval - jako jediný americký prezident v historii. I když se do aukce zaregistrovalo několik zájemců, nakonec nikdo na místo nedorazil. Hotel tak kupce nenašel.

Na aukci hotelu Watergate se i přesto sešlo hodně lidí. Předem registrovaných 10 případných kupců, kteří zaplatili milionovou zálohu, ale mezi nimi nebylo. A tak nikdo na nabídku koupit hotel za 25 milionů dolarů nepřistoupil.

Aukční dům navíc připustil, že prodej hotelu nebyl ani dobře připravený. „Hodně lidí projevilo zájem až před několika dny. A je těžké rozhodnout se pro takovouhle nemovitost  jen tak přes víkend,“ vysvětluje viceprezident aukční síně Paul Cooper. Hotel koupila před pěti lety firma, která ho chtěla přebudovat na komplex luxusních bytů. Půjčku 40 milionů dolarů ale nedokázal splácet, proto se konala aukce.

Hotel Watergate je na prodej (zdroj: ČT24)

Díky své historii a prestižní lokalitě v centru Washingtonu by hotel Watergate přitom nemusel být špatnou investicí. Přes neúspěch prodeje má podle realitních makléřů budoucnost ještě před sebou.

Aféra Watergate


Zhruba půl roku před volbami se v červnu roku 1972 do kanceláří Demokratické strany v komplexu Watergate vloupali pracovníci aparátu republikánského prezidenta Richrada Nixona. O dva dny později The Washington Post přišel s informací, že stopy vedou právě do Bílého domu. Později se ukázalo, že vloupání bylo jen jedním z dílků akce, během které republikáni sledovali a odposlouchávali politické rivaly s cílem je zdiskreditovat. Novináři přišli i na další nezákonné akce. Celá aféra vyústila v to, že 8. 8. 1974 prezident Nixon rezignoval. Ve funkci jej nahradil Gerald Ford.

Kanceláře v komplexu Watergate
Zdroj: ČT24
Vydáno pod