Dítě vyříznuté před týdnem matce z těla je naživu

New York - Američtí policisté našli živou osmiměsíční holčičku, kterou neznámý vrah před týdnem vyřízl z těla 23leté Darlene Haynesové. Dítě bylo v relativně dobrém stavu a nyní je v nemocnici v New Hampshiru. Holčička byla nalezena u 35leté přítelkyně zavražděné ženy Julie Coreyové. Ta se s dítětem a svým přítelem objevila ve Worcesteru v New Hampshiru a tvrdila, že se jí dítě narodilo mezi 23. a 24. červencem v jedné nemocnici v Massachusetts. Podle lékařů je možné, aby plod po vyříznutí z těla přežil, musí se mu ale dostat odborné lékařské péče. Coreyová byla zatčena a obviněna.

Na základě oznámení sousedů, kteří si stěžovali na zápach, vnikli policisté v pondělí do bytu Haynesové ve Worcestru v Massachusetts. Třiadvacetiletá dívka tam byla ve skříni nalezena mrtvá. Pitva následně ukázala, že jí vrah v noci ze čtvrtka na pátek z těla vyřízl osmiměsíční plod. Přesná příčina smrti ale podle deníku Daily Telegraph ještě není známa.

„Asi pětkrát mi říkala, že se bojí, že ji někdo sleduje. Byla jsem poslední, se kterou mluvila. Říkala mi, že jde spát, a pak už jen volali, že je mrtvá,“ uvedla Millie Vasquezová, přítelkyně zavražděné ženy.

Reportáž Bohumila Vostala (zdroj: ČT24)


Haynesová měla odmala psychické problémy, její IQ bylo 70. Měla tři děti, její čtvrté se mělo jmenovat Sheila Marie. Přítel Haynesové Roberto Rodriguez byl vraždou své partnerky podle médií šokován. Jejich vztah přitom zdaleka nebyl bezproblémový. Loni byl Rodriguez obviněn z napadení Haynesové, minulý měsíc z ublížení na těle. Rodriguez patří mezi podezřelé. Policie ho zatkla, krátce na to byl ale propuštěn.

  • Zavražděná matka Darlene Haynesová s jedním ze svých dětí autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1018/101740.jpg
  • Děti Darlene Haynesové autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/11/1018/101741.jpg
Vydáno pod