Manželé žijící na Novém Zélandu si chtěli upéct svého psa

Nový Zéland - Každý kraj má jiné tradice a zákony. To, co je běžné na souostroví Tonga v jižním Pacifiku, může o kus dál na Novém Zélandu vyvolat pobouření. Ochránce zvířat se tady podivil nad případem přistěhovalce, který se rozhodl zabít a upéct si svého psa. Údajně nevěděl, že je to společensky nepřijatelné. Trestně stíhaný nebude, protože zákon o ochraně zvířat neporušil.

Přistěhovalecký pár manželů Taufuových žijící na předměstí Aucklandu byl upřímně zaskočen, když na ně sousedi zavolali inspektory ze Společnosti proti týrání zvířat. „Psa nebo koně, to na Tonze normálně jíme. Je to pro nás dobré jídlo,“ vyjádřili se Peau a Lupi Taufuovi.

Hlídka přišla pozdě. Pitbulteriér už byl na rožni. Jelikož se ale ukázalo, že ho majitel sprovodil ze světa rychle a bezbolestně, stíhán nebude. „Připadá mi velice znepokojivé, že někdo zabije svého domácího mazlíčka a pak ho sní. Nelíbí se mi to, ale zákon to bohužel umožňuje,“ podotkl inspektor Společnosti proti týrání zvířat Derek Haddy.

Přistěhovalci na Novém Zélandu chtěli sníst svého psa (zdroj: ČT24)

Podle novozélandských ochránců zvířat se zprávy o zabíjení a konzumaci psů na Novém Zélandu množí. Přinejmenším manželé Taufuovi nicméně slíbili, že tuto pochoutku ze svého jídelníčku v novém bydlišti natrvalo vyřadí.

Vydáno pod