Lupiči s vrtulníkem vybílili trezory švédské bezpečnostní agentury

Stockholm – Loupež jako z akčního filmu se dnes brzy ráno odehrála ve Stockholmu. Na střeše bezpečnostní agentury G4S tu přistáli lupiči v ukradené helikoptéře a pomocí výbušnin si prorazili cestu k trezorům s hotovostí z celého regionu. Zatím není jasné, kolik peněz odnesli. Podle svědků naložili do vrtulníku několik zavazadel a znemožnili policejním helikoptérám, aby za nimi odstartovaly. Ukradený vrtulník našla policie později v lese, zloděje ale zatím nedopadla. Obchodníci a banky ve Stockholmu se teď obávají nedostatku hotovosti.

„Helikoptéra přistála na střeše. Do budovy se poté dostali rozbitím několika oken. Pak bylo slyšet z domu několik explozí,“ řekla policejní šéfka Ulrika Lönngrenová. Zloději měli celou akci pečlivě promyšlenou. Z provozu vyřadili policejní helikoptéry, když k heliportům umístili tašky s nápisem bomba. Vrtulník pro loupež v noci na dnešek odcizili na nedalekém letišti. Ten již policie nalezla opuštěný v zalesněné oblasti severně od hlavního města.

Stockholmští obchodníci se nyní obávají, že kvůli loupeži by mohl být v metropolitním peněžním oběhu nedostatek hotovosti. Podle Dicka Malmlunda by hotové peníze mohly v pokladnách obchodů brzy dojít, stejné problémy hrozí i bankomatům.

  • Stockholmskou bezpečnostní agenturu G4S přepadli lupiči s vrtulníkem autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1132/113103.jpg
  • Švédská policie našla vrtulník, s jehož pomocí přepadli zloději stockholmskou bezpečnostní agenturu G4S autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1132/113106.jpg