Microsoft údajně vyvíjí svou verzi tabletu pod názvem Courier

Seattle - Microsoft údajně vyvíjí počítač ve stylu takzvaného tabletu, kterým by mohl konkurovat přístroji od rivala Apple, o němž se však také jen spekuluje. Přístroj Microsoftu pod názvem Courier je prý v konečných fázích prototypu. Courier má po rozevření dva displeje proti sobě o úhlopříčce téměř 18 centimetrů. K ovládání displeje slouží dotykové pero a přístroj je vybaven i kamerou. O Courieru, který spíše připomíná knihu než běžný tablet, se prvně zmínil v úterý blog Gizmodo, který zveřejnil i několik obrázků, ale nikoli fotografií.

Podle Gizmoda je Courier v posledním stadiu prototypu a vyvíjí ho Pioneer Studios z divize Microsoftu Entertainment & Devices. Ta je například zodpovědná i za herní konzolu Xbox, přehrávač Zune a operační systém pro mobily Windows Mobile. Článek na Gizmodu podepsal anonymní autor pod přezdívkou The Paperboy.

Zprávu z Gizmoda však jiné servery doplňují. Ina Friedová z CNET například uvedla, že jí zdroje potvrdily, že Courier skutečně existuje.

Diskuse o tabletu se točí také kolem společnosti Apple. Naposledy rozvířila vody minulý týden tchajwanská zpráva od odvětvových zdrojů, že komponenty pro chystaný počítač již připravuje několik dodavatelů. Tablet od Apple by měl podle těchto zpráv jít na trh v únoru příštího roku, napsal na webu Computerworld.