V Německu slaví, policie krátce zatkla čtyři údajné islamisty

Berlín – Čtyři údajné islamisty podezřelé z nezákonného obstarávání zbraní zatkla německá policie. Sobotní zatýkání se odehrálo v souvislosti s oslavami znovusjednocení Německa, kterých se v Bonnu v pondělí zúčastní německá kancléřka Angela Merkelová i prezident Christian Wulff. Konkrétní nebezpečí však prý oslavám, které začaly už o víkendu, nehrozilo. Tři muži byli zatčeni poblíž Bonnu, další v Offenbachu, později ale byli všichni propuštěni.

Všichni čtyři muži ve věku mezi 22 a 27 lety se narodili v Německu. Mluvčí spolkové prokuratury v Karlsruhe DPA řekl, že nic nenasvědčuje jejich propojení s teroristickou organizací, ani nejsou informace o tom, že by plánovali konkrétní útok.

Policie rovněž uvedla, že při prohlídkách bytů zatčených mužů nenašla střelné zbraně ani jiné nebezpečné předměty. Rovněž vyloučila, že by tito muži patřící k „islamistickému spektru“ představovali nějaké nebezpečí pro oslavy v Bonnu.

V někdejším hlavním městě spolkové republiky oslavují 21. výročí znovusjednocení statisíce lidí. Ústřední slavnost se tam uskuteční v pondělí.

Vydáno pod