Zřícení stanu na festivalu Pohoda má už druhou oběť

Bratislava – Neštěstí na letním festivalu Pohoda, kde spadla na návštěvníky konstrukce stanu, má již druhou oběť. Dnes zemřela devatenáctiletá žena, která byla od červencové nehody ve vážném stavu. Přímo na festivalu zemřel i 29letý mladík. Na firmu, která stan stavěla, podali organizátoři festivalu již dříve žalobu.

Těžkým zraněním dnes po třech měsících strávených v nemocnici podlehla mladá žena, kterou zranila na festivalu Pohoda padající konstrukce stanu. Zdravotní stav ženy se po předchozím odpojení od přístrojů a přechodném zlepšení opětovně zhoršil. Žena ležela na neurochirurgickém oddělení s těžkou infekcí mozku. 

K neštěstí došlo 18. července, to byl třetí den festivalu. Tehdy se při silné bouři zřítila přímo na návštěvníky konstrukce stanu. Několik desítek lidí bylo zraněno, jeden muž byl na místě mrtvý. 

Zřícený stan přezkoumali odborníci z ústavu soudního inženýrství, kteří podle médií zjistili jisté nedostatky. Některé části stanu byly staré, údajně také prasklo ocelové lano, které kotvilo jeden z osmi hlavních sloupů. Organizátoři Pohody již dříve podali žalobu na německou firmu Bossert Zelte, která velkokapacitní stan postavila.