Sedmiletý chlapec zahnal ozbrojené lupiče na útěk

Los Angeles - Sedmiletý chlapec v Los Angeles zachránil své rodiče před ozbrojenými lupiči. Když tři muži přepadli rodinný dům, z úkrytu zavolal policii a útočníky tak zastrašil. Ve vypjaté chvíli zachoval chladnou hlavu a udělal, co ho učili rodiče. Vytočil záchrannou linku.

„Jsou tu nějací muži, drží mojí mámu a tátu. Mají zbraň a chtějí je zabít. Přijeďte, prosím,“ zavolal sedmiletý Carlos na tísňovou linku. Jeho šestiletá sestra nejspíš nechala otevřené dveře, když si šla pro něco do auta. Krátce poté do rodinného domu vnikli lupiči.

„Byli vedle s mojí mámou a tátou. Máma musela dát ruce nahoru a sklonit hlavu. Já a moje sestra jsme byli v koupelně. Zavolal jsem 911,“ vypráví chlapec. Operátorka policie Los Angeles Moniqiue Patinová ihned na místo poslala hlídku: „Slyšela jsem v tom křiku v telefonu strach. Jednala jsem intuitivně. I kdyby to nebyla pravda, vyslala jsem hlídku.“

Sedmiletý chlapec hrdinou (zdroj: ČT24)

Policisté dorazili na místo do tří minut, ale útočníci mezitím stačili naskočit do auta a ujet. Carlosova rodina se teď vzpamatovává z přepadení. Rodiče odmítli předstoupit před novináře, jsou ještě příliš otřeseni. Jejich syn si ale vysloužil obdiv celého šerifova týmu.