Češka zemřela ve Francii po pádu na sjezdovce

Grenoble (Francie) – Česká lyžařka zemřela po pádu na svazích ve francouzském Grenoblu. Informoval o tom server regionálního francouzského deníku Le Dauphiné Libéré, podle kterého se neštěstí stalo v úterý v alpském středisku Praloup. Žena zraněním podlehla den poté. Okolnosti pádu lyžařky šetří policie. České ministerstvo zahraničí zatím tragédii nepotvrdilo.

Osmadvacetiletá žena upadla v úterý časně ráno na sjezdovce v alpském středisku Praloup. Utrpěla těžká zranění a v kritickém stavu byla vrtulníkem převezena do nemocnice v Grenoblu, kde ve středu ráno zraněním podlehla. Okolnosti jejího pádu policie stále vyšetřuje.

Mladá Česka podle francouzského serveru sjížděla se skupinou dalších lyžařů středně obtížnou „červenou“ sjezdovku, když z neznámých důvodů ztratila kontrolu nad lyžemi a kvůli vysoké rychlosti a spádu sjezdovky vyletěla z dráhy. Plnou rychlostí narazila do signalizačních sítí. Po asi dvou metrech pak dopadla na hlavu. Po sjezdovce klouzala ještě 20 metrů, uvedl server laprovence.com.

Žena sice měla na hlavě helmu, ale přesto kvůli tvrdosti nárazu utrpěla těžký otřes mozku. Policie požádala o spolupráci svědky a lyžaře, kteří ženě poskytli první pomoc. Zatím není jasné, zda již bezprostředně po pádu byla v bezvědomí.

Alpské středisko Pra-Loup
Zdroj: ČT24/Alžběta Vejvodová
Vydáno pod