Na italské poště explodovala zásilka určená Berlusconimu

Řím - Na poště v severoitalském Miláně vybuchla zásilka určená do rukou premiéra Silvia Berlusconiho. Jednoho pošťáka exploze zranila. V pátek italská policie objevila nedaleko Milána jiný výhrůžný dopis adresovaný italskému předsedovi vlády.

Při ranním třídění pošty v Miláně se najednou ozval výbuch. Zaměstnanci pošty zásilka určená italskému prezidentovi explodovala v ruce, muž si popálil prsty. Balíček obsahoval podle pošty i výhrůžky ministru vnitra Robertu Maronimu, pod kterými byla podepsána skupina Neformální anarchistická federace (FAI). Na lístku uvnitř balíčku stálo: „V centrech pro cizince se páchá násilí, Maroni je spolupachatel.“ 

Jiná podezřelá zásilka, která byla adresována Silviu Berlusconimu, byla nalezena v pátek na předměstí Milána. I tentokrát šlo o výhružný dopis, uvnitř byla kulka a papírek s nápisem: „Skončíš jako myš“. 

Telefonát Vědunky Lunardi (zdroj: ČT24)

Sám Berlusconi je od dnešního rána v Libyi, kde se účastní summitu Arabské ligy. V neděli a v pondělí se v Itálii konají volby ve 13 z 20 regionů, jichž se může účastnit 40 milionů voličů. Jsou testem pro třiasedmdesátiletého Berlusconiho, kterého čekají za dva roky volby parlamentní.