Microsoft představil nový mobil pro mladé, jmenuje se KIN

Praha - Společnost Microsoft dnes představila nový mobilní telefon určený pro mladé zákazníky KIN. V USA jej firma začne prodávat v květnu, do vybraných evropských zemí se má dostat na podzim. KIN má kombinovat mobilní telefon, on-line služby a počítač. Firma jej vytvořila spolu se společnostmi Verizon Wireless, Vodafone a Sharp. Podle odborníků nebude přístroj přímým konkurentem iPhonu ani Blackberry.

Telefon bude dostupný ve dvou provedeních jako KIN One a KIN Two. Oba přístroje mají dotykový displej a vysunovací klávesnici. Zatímco One bude menší, lépe uzpůsobený pro nošení v kapse a ovládání jednou rukou, Two bude mít větší displej i klávesnici a bude disponovat více paměti. Oba modely budou mít pěti respektive osmimegapixelový fotoaparát.

Přednost KINu - umí šetřit paměť

KIN nabídne on-line přístup do oblíbených sociálních sítí, jako je Facebook, MySpace nebo Twitter nebo možnost prohlížení webu, fotografií a videa. Zároveň obsahuje hudební přehrávač využívající hudební platformu Zune.

Všechna data, jako jsou fotografie, kontakty, historii hovorů či zpráv a osobní nastavení, telefon uloží na vzdálený server. Bude tak šetřit paměť a zároveň vytvářet zálohu. Data budou dostupná přes jakýkoliv webový prohlížeč.