Rocker a hypochondr Ozzy Osbourne odborníkem na zdravotní problémy

Londýn - Rocková legenda Ozzy Osbourne se chystá na další kariéru. Od příštího týdne bude psát sloupek pro britský nedělník The Sunday Times, ve kterém bude radit čtenářům s jejich zdravotními problémy. Jednašedesátiletý rocker, který má za sebou havárii na čtyřkolce, přežil drogovou a alkoholovou závislost, psychicky se zhroutil a ještě k tomu je známým hypochondrem, prohlásil, že jeho nová profese dává smysl.

„Upřímně řečeno, nejdřív jsem si myslel, že si dělají srandu,“ okomentoval Osbourne pracovní nabídku v posledním čísle nedělníku. „Ale viděl jsem za svůj život doslova tisíce doktorů a utratil jsem za ně hodně přes milion liber. Někdy si myslím, že už o tom vím víc než doktoři,“ poznamenal. Zpěvák nedávno vydal životopis a desáté sólové album – psaní sloupků by mu teď mohlo zvýšit publicitu.

Osbourne:

„Jsem zázrak medicíny. Až umřu, měl bych darovat tělo muzeu přírodní historie.“

Rozhovor s Ivanem Kytkou (zdroj: ČT24)


Rocker souhlasí s jedním americkým lékařem, který se divil, že je ještě naživu. „Je fajn táhnout flám dva dny, ale mě to trvalo 40 let. Jednu dobu jsem do sebe obracel čtyři lahve koňaku za den.“ Ale Osbourne se nesetkával s lékaři jen kvůli alkoholu a drogám.

Dvakrát prý přežil klinickou smrt po havárii na čtyřkolce v roce 2003. „Mám v sobě víc šroubů než stavebnice z Ikey,“ zdůraznil někdejší frontman Black Sabbath, který připustil, že v době nejhorší závislosti nebyl nejlepším otcem. „Když jsem mluvil s dětmi o drogách, tak to bylo jen: 'Můžeš mi nějaký dát?',“ vzpomínal Osbourne.

Lidé by se měli poučit z Osbournových chyb

Nyní se ale považuje za lepšího člověka. „Udržuju se fit, nekouřím, nepiju, neberu drogy - jen endorfiny,“ dodal Osbourne. Přiznal, že nezměnil životní styl kvůli zdraví, ale „kvůli tomu, že už to nebyla legrace“. „Pokud se lidi poučí z mých hloupých chyb, aniž by je museli opakovat, nebo když je přesvědčím, aby chodili na preventivní prohlídky, tak mi to bude stačit a Doktor Ozzy udělal svou práci,“ popsal své ambice Osbourne, kterému čtenáři budou moci posílat zdravotní dotazy e-mailem.

Vydáno pod