Microsoft uvede na trh herní systém, který snímá pohyby hráčů

Los Angeles - Microsoft uvede 4. listopadu na trh herní systém Kinect, který snímá pohyby hráčů. Chce tak ke své konzoli Xbox přilákat nové hráče. Společnost to uvedla na herním veletrhu E3. Jeho konkurenty na tomto trhu jsou japonské firmy Sony a Nintendo. Microsoft na veletrhu také oznámil, že uzavřel dohodu se sítí ESPN ze skupiny Walt Disney, díky níž bude živě vysílat sportovní utkání do Xboxů 360 v amerických domácnostech prostřednictvím služby Xbox Live. Tím obejde dodavatele kabelové televize.

Největší světový výrobce softwaru dodal, že tento týden začne prodávat menší a výkonnější verzi své konzole Xbox 360 se stejnou cenou 299 dolarů. Ambicí Microsoftu je, aby konzole nesloužila jen ke hrám, ale stalo se z ní centrum domácí zábavy. Ceny levnějších verzí Xbox 360 Arcade a Xbox 360 Elite se sníží o 50 dolarů na 149,99 a 249,99 dolaru.

Kinect, jehož cenu analytici tipují v rozpětí od 50 do 200 dolarů, se zapojí do Xboxu a hráči díky němu ovládají hru pohyby svého těla. Manažeři firmy dodali, že při spuštění prodeje bude pro Kinect k dispozici 15 herních titulů, na nichž pracují vývojáři ze společností Electronic Arts a Ubisoft Entertainment.

Výrobci herního hardwaru doufají, že se jim podaří oživit tržby odvětví, které ročně dosahují kolem 60 miliard dolarů. Ve Spojených státech za první čtyři měsíce roku tržby odvětví klesly o deset procent na 4,7 miliardy.

Vydáno pod