Italská policie zatkla při další razii proti mafi 67 osob

Řím - Italská policie pokračuje v zátazích proti kalábrijskému zločineckému syndikátu Ndranghetě. Zatčení 67 lidí v Římě a čtyřech dalších městech dokládá expanzi klanu z jižní do severní Itálie. Vyšetřování trvalo tři roky. Ndrangheta ovládá evropské obchody s kokainem, obvinění se ale týkají i vydírání a lichvy. Minulý týden při koordinované celostátní akci skončilo v celách 320 členů stejné mafiánské organizace, včetně dvou nejvyšších bossů.

Policie zatýkala především v kalábrijské metropoli Catanzaru na jihu země, ale také v Římě či Milánu na severu. Mezi zatčenými je i 12 podnikatelů podezřelých z napojení na organizovaný zločin, sdělila policie.

Catanzarský prokurátor Antonio Vincenzo Lombardo řekl, že jde o mimořádně nebezpečnou zločineckou organizaci. Klan, který byl rozbit, měl silné napojení na místní podnikatelskou sféru. Měl takovou pozici, že mohl rozhodovat o přidělování stavebních zakázek.

Italská policie a justice pravidelně zasazují tvrdé rány mafii. Každý měsíc je pozatýkáno mnoho jejích členů, včetně mafiánských pohlavárů, a zajištěn majetek v hodnotě milionů eur. Minulý týden policie při operaci proti kalábrijské mafii Ndranghetě zatkla 300 osob, včetně nejvyšších mafiánských bossů. Byla to největší operace proti mafii za posledních 15 let.

Vydáno pod