Izraelec odsouzen k doživotí, jednou z jeho obětí byla občanka ČR

Jeruzalém - Soud v Izraeli dnes vyměřil tři doživotní tresty izraelskému Arabovi za vraždu tří lidí, mezi nimiž byla i česká občanka. Jahjá Farhan je podle soudu chladnokrevný sadista a musí být držen mimo společnost. Trojí doživotí znamená v izraelské justici 102 let vězení. Soudce nepřijal tvrzení obhajoby, že by měl být v rozsudku vzat v úvahu duševní stav obžalovaného.

Jenou z Farhanových obětí byla Američanka, narozená roku 1985 v Chicagu izraelským imigrantům. Její tělo se našlo v květnu 2009, ale dívka byla pohřešovaná od července 2003. Byla vychována v USA, otec ji později poslal do kibucu v Izraeli.

Asi měsíc před zmizením Američanky se našlo v severním Izraeli tělo české občanky, která byla před smrtí surově zbita. Při vraždě Češky a jednoho muže měl Farhan společnici, která byla odsouzena už loni. Jelikož se přiznala, byla obžaloba i verdikt mírnější.

Farhan se ke všem třem vraždám vyšetřovatelům přiznal a spolupracoval při rekonstrukci, ale před soudem doznání odvolal a vraždu dvou z obětí připsal své partnerce a jejím přátelům.

Vydáno pod