Americké sestry v akci: čtyři miminka během čtyř dnů

Chicago – Čtyři děti se během čtyř dnů narodily čtyřem americkým sestrám. Kuriózní synchronizace porodů začala v pátek 6. srpna: Tehdy jako první porodila Leslie Pazosová, její sestry Saby Pazosová a Lilian Sepulvedová ji následovaly v sobotu; Lilian porodila císařským řezem. Všechny tři děti přišly na svět ve stejné nemocnici Westlake na chicagském předměstí Melrose Park, čtvrté miminko se pak narodilo čtvrté sestře Heidi v pondělí v Kalifornii.

Sestry si mezi sebou poctivě rozdělily i pohlaví novorozenců: Leslie a Lilian mají dcery, Saby a Heidi kluky. A aby toho nebylo málo, v nemocnici Westlake všechna tři sourozenecká miminka pomáhal přivést na svět stejný porodník Jean Alexandre jr. Nemocnice Westlake tak dostála své pověsti rodinné porodnice. Každoročně se tu narodí kolem 1 200 dětí, podobný případ se tu ale stal během 58leté historie poprvé.

Ani jedna ze sester nebyla prvorodička. Na tiskové konferenci v Chicagu tři zářící novopečené maminky ujišťovaly, že hromadný porod v žádném případě neplánovaly. Kalifornská sestra Heidi ale na brífinku chyběla. „Zkrátka jsem to už do Kalifornie nestihl,“ vysvětlil s omluvným úsměvem doktor Alexandre, který se o tři chicagské maminky staral po celou dobu jejich těhotenství.

Bratranci a sestřenice teď budou vyrůstat spolu doslova a do písmene od kolébky. A ještě pro pořádek jejich jména: Abel Brian (Saby), Ashley Mishell (Leslie), Emily Marie (Lilian) a Jonathan (Heidi).

Čtyři americké sestry porodily během čtyř dnů čtyři děti
Zdroj: ČT24